Despre gravura personalizată

Gravura în relief sau adâncime reprezintă un stil al artelor vizuale ale căror tehnici constau în săparea sau modificarea unei suprafețe plane, în vederea imprimării ulterioare a imaginii sau a scrisului pentru a obține un obiect artistic de sine stătător. 

O gravură realizată mecanic nu se va șterge niciodată, ea nefiind un adaos de material pe suprafața obiectului, ci practic o sculptură de detalii fine realizată în interiorul bijuteriei.


Pentru a pune în valoare imaginea sau simbolurile gravate, este necesară lumina și un unghi contrastant între fundalul bijuteriei și gravura.

Din acest motiv, veți observa majoritatea fotografiilor de produs ca având un fundal închis la culoare în timp ce gravura vizibilă va fi luminoasă și strălucitoare.

În realitate, gravura mecanică are un aspect aproape holografic, schimbându-și aspectul și strălucind în funcție de unghiul din care este privită. Acest avantaj este unul multele care dau valoare unei bijuterii gravate, împreună cu durabilitatea obiectului și al metalului prețios din care este realizată.

Persoana care va beneficia de un produs gravat se va bucura atât de valoarea estetică, sentimentală și durabilă a obiectului, cât și de certitudinea că manopera personalizării a fost lucrată cu o precizie comparabilă cu cea a unui maestru gravor.